Doftande lack!

Nagellacker / Permalink / 1
Nu har det komit en ny kollektion från make Up Store.Den heter Fruidelicious.Kollektionen beskrivs som en trädgårds färgpalett och har smakerna och dofterna från ett fruktfat. Inspirationen hämtas från den färgsprakande naturen och dess växter som frukter och bär. På ett kreativt sätt blandas dessa element med 80-talets gränslösa och lekfulla stilar, till smakfulla makeuper.

Nagellacket i kollektionen doftar av härliga sommar dofter och frukter!
Saftiga apelsiner, Tutti Frutti eller solmogna persikor?
Namnen på lackerna är:
 • Emilia (Nailpolish)
 • Jazmine (Nailpolish)
 • Marlene (Nailpolish)
 • Vera (Nailpolish


 • mus-frudelicious-1

  Fråga.....

  Frågor och svar! / Permalink / 0

  Fråga
  Hejsan, jag undrar varför inte mina "halvmånar" syns på mina naglar förrutomn på mina två tummar. Resten är mer ljustlila på alla naglarna. Tacksanm för svar! :)

  Svar:

  Först en liten förklaring hur det fungerar:

  Naglarna utvecklas ur epidermis. De består av nagelplattor av hårt keratin, som skyddar fingertopparna och tårna. Under nageln finns en nagelbädd. Nagelbädden består av epitelceller men där finns endast stratum basale och stratum spinosum. Nagelbandet, som täcker nagelns rot, består också av hårt keratin.

  Under epitelet i nagelbädden ligger läderhuden som direkt fäster vid benhinnan, som hör till det yttersta finger-eller tåbenet. Nageln står emellertid inte i direkt kontakt med benet. I nagelns tillväxtzon, matrix, delar sig cellerna och bildar det hårda keratinet. När nagelplattan växer rör den sig framåt, över nagelbädden. Gränsen mellan tillväxt- eller matrixzonen och nagelbädden markeras på nageln av en vit halvmånformad zon, lunula (lat. lunula = liten måne), som finns i bakre delen på nageln. Cellerna i lunula är bara delvis keratiniserade och därför ljusare. Då nagelplattan blivit helt keratiniserad blir den genomskinlig och verkar ljusröd på grund av att blodet i nagelbädden lyser igenom. 


  Mitt svar:
  Det är inte helt lätt att förstå nagelns uppbyggnad men det är så det fungerar i vart fall.Hoppas det var till någon hjälp.Vissa säger att om man har vita halmånar lider man av kalciumbrist.Men det stämmer inte!Om man har halvmånar eller inte beror helt enkelt på från person till person.Jag har tex inga.Det är absolut inget konstigt med det.Ibland är det klart det kan påverkas av medeciner eller om man fått slag.


  Korta naglar....

  Allmänt / Permalink / 2

  Jag ogillar ganska mycket att ha korta naglar.Det är obekvämt.Fast det är mer praktiskt ändå.När man har långa naglar blir man ganska begränsad.Fast man blir van tillslut.Det är ju så sjukt snyggt med långa naglar så det är värt att vara lite begränsad när det gäller vissa saker.

  Precis för en stund sedan så bestämde jag mig dock för all fila ner naglarna korta.Det är lika hemskt varje gång menibland kan det behövas att låta dem växa upp sig igen.Det är ju föresten väldigt snyggt med korta naglar med.Särskilt svarta.En liten bonus med det är att när det svarta börjar flagna men det är lika snyggt det.Dessutom är det en modetrend!I alla fall.Mina naglar är korta och det är ovant i början.Fast nu när jag sitter här och skriver märker jag skillnad.Jag kommer bara åt en bokstav på tangentbordet istället för tre på en gång!Det är lite skönt.Nu ska det målas ikväll.I vilken lack vet jag inte.Funderar på rött precis som tånaglarna.Rött är alltid snyggt!Fast nu när det är sommar är det ju väldigt snyggt med neon lacker!Älskar H&M:s egna klarblåa lack.Mycket snyggt.De har föresten flera snygga neon färger.China Glaze är också några som har underbara lacker att frossa i.Även Viva la diva ha flera stycken.Sen kan man alltid lägga till lite glitterlack också så blir det extra effekt på det hela!

  Till top