Snygga naglar på resan.

Allmänt, Nagellacker, Nagelvård / Permalink / 0
När man ska åka bort under några dagar eller kanske till och med på solsemster i en vecka eller två kommer det inte finnas så mycket tid till att fixa naglarna under resan. Men man vill ju gärna ha snygga naglar hela resan igenom.
 
 
Här kommer lite tips på hur du kan hålla dina naglar snygga under resan!
 
Jag resa iväg under bara några få dagar till en storstad:
 
Om du bara ska resa iväg några dagar kanske det inte är någon större panik över att naglarna inte ska hålla sig snygga. Men olyckan kan ju vara framme och om du ska ut i storstadslivet så är naglarna en viktig del i hela outfiten!
 
Unna dig lite lyx...
Om du vill att dina naglar ska vara lite extra snygga så gå till en duktig nagelbyggare och fixa till dem. Då håller de sig snygga hela resan och lite till...
Tänk bara på att gå till någon som du hört ska vara bra. Får du naglarna gjorda i dålig kvalite kan detta bli jobbigt under resan då du kanske måste ta dig tid att gå och fixa en trasig nagel. Och den tiden kasnke inte finns!
 
Lacka...
Ett vanligt nagellack kanske inte håller sig snyggt i så många dagar men det är absolut ett alternativ som funkar och är enklast. Gör det på bästa sätt så att det håller längre. Se till att naglarna är riktigt rena innan du lackar med ett bas lack och välj kanske ett lack som är lite mer slittåligt(som ett med glitter) eller ett som du vet har bra kvalité. Avsluta med top lack och ta med toplacket för att bättra på med två-tre dagars mellanrum.
 
Den lilla removern: min bästa vän...
Ni har väl sätt de små burkarna med removerpadds som man kan ha i väskan. Ha en sådan med sig så kan du bara ta bort lacket om det inte är snyggt och måla om. Du kanske till och med köper ett nytt snyggt lack på resan!
 
Dekorationer: Nej tack!
Jag personligen skulle nog inte dekorera mina naglar med en massa klistermärken och stenar. De lossnar lätt och gör att helhetsuttrycket inte ser så snyggt ut....
 
Nagellackspennan...
Kommer ni ihåg nagellackspennan som jag testade i en video. Om inte hittar ni den här.
Den är perfekt att ha i handväskan. Tar ingen plats, är lätt att använda och håller bra!
 
Jag ska resa till ett varmt land:
 
Konstgjorna naglar....Nja!
Det kanske smartaste, tycker många är att bygga sina naglar med tex gele. Ja, då behöver man inte tänka på att naglarna ser fula ut under hela resan! Eller? 
Jag skulle snarare säga att nej, detta är ingen bra ideé! Med alla sand och allt badande i saltvatten kommer det inte hålla länge. Naglarna kommer bli torra och se fula ut snabbt. Om du då inte vill lägga ner en stor del av resan på att underhålla dina naglar. Och lossnar de, då är det inte lika lätt att gå till någon som kan fixa till dem.
 
Däremot, innan du åker hem, kanske sista dagen, så kan du se till att få dina naglar byggda då det oftast är billigt utomlands och de är oftast duktigare. Men detta såklart beroende på vart du är!
 
Nageloljan, ett måste!
Viktigast i neccessären är självklart nageloljan. Vad gör det om sminket inte kommer med? Glöm inte oljan! Smörj så ofta du kan eller morgon och kväll för att behålla fettet i naglarna. Efter allt bad och sol kommer det behövas, tro mig!
 
Gele lack...
Ett bra sätt är att faktiskt gel lacka dina naglar. Hållbarare än vanligt lack men tänk på att använda din olja en hel del då!
 
Jag ska åka skidor:
 
Kanske den bästa resan för dina naglar att hålla sig snygga på med skyddet av ett par vantar. Men hey, då ser man ju inte naglarna ändå!?
Men visst kan det vara kul med ett par snygga naglar när du kommer tillbaka till stugan eller på after skin? Jag skulle dock inte sattsa på ett par lösnaglar eller byggda naglar då de inte är särskilt stöttåliga. Det ska ju tåla en del i backen(i alla fall om det är jag som står på ett par skidor!) och det kan sluta med ömma fingrar!
Ett vanligt lack eller kanske till och med en rolig design som skriker "Hej, mitt vinterland!".Tänk till lite och varför inte ta med dig en drös med lack och dekorationer så att du och tjejkompisarna kan ha lite nagelfix i stugan på kvällen!?
 
 
 

Test: Så håller kaviar manikyr

Caviar manikyr, Tester av produkter / Permalink / 3
Här kommer en sammanfattning på vad jag tyckte om kaviar manikyren som jag nu haft i några dagar! 
 


Såhär höll det från dag till dag :

Dag 1
Samma dag jag gjorde dem
Satt bättre än vad jag hade kunnat tro och höll i princip vad jag än gjorde !

Dag 2
När jag vaknade hade det lossnat några ytterst på nageln och under dagen även på sidorna. Men det syntes inte så mycket. Bara om man verkligen kollade noga. Tålde även en dusch utan problem.


Dag 3
Lossnat ännu mer på sidorna samt längst fram. Men vänster nagel ser fortfarande fin ut till skillnad från höger ( är högerhänt) lacket har också börjat flagna eftersom kulorna lossnat. Någon kula har också tappat färgen!

Senare på kvällen hade ännu mer lossnat och små kulor hamnade lite överallt. Jag tog bort det på kvällen då jag skulle baka bullar. Jag ville inte ha kulor i degen!

Hur tar man bort kaviar?
Det är enkelt. Använd dig av "ta bort glitterlack metoden" eller håll en padd över en stund och skrapa bort. 

Fördelar:
- Snyggt och trendigt
- Något annurlunda från det vanliga
- Många möjligheter

Negativt:
- håller sig inte så snyggt länge om man inte fixar till det som lossnat
- inte bra att kulorna lossnar för man kan få det i maten!


Resultat:
Jag tycker verkligen att detta är så snyggt! Men vill man att det ska hålla så krävs en del underhåll! Det är något som alla kan lyckas med och det är billigt samt ger många möjligheter till nya roliga designer!

Dock så kanske det inte är något du kan räkna med håller sig snyggt länge. Men det är perfekt för en utekväll eller att ha några få dagar. 

Jag kommer definitivt att använda det igen och köpa mer kaviar när det är slut! Men jag ska vara noga med att bättra på när det börjar lossna!
 

Fixa naglarna enkelt inför partyt

Nail art, Trender / Permalink / 3
En läsare bad om ett inlägg på hur man enkelt får snygga partynaglar. Här kommer några tips.
 
Glitter
Att fixa partynaglarna med glitter kanske är det enklaste sättet. Kör ett lack som funkar till allt(tex svart eller vitt) och måla ett glitterlack över hela nageln. Eller så för du bara en enkelt snygg kant med glitterlacken. 
 
 
 
 
 
 
Mera glitter
Vill du ha extra mycket bling, bling så kan du köra en caviar manikyr fast med glitter istället. Alltså, måla, strö glitter över , tryck fast, färdigt! Här kan du dock få ta ett överlack över.
 
 
 
Den enkla pärlan
Att ha en enda liten detalj kan göra det stora hela så välj ett lack samt en fin dekoration(tex en fin pärla) att sätta vart du vill. Less is more!
 
 
Piercing
Ni har väl inte glömt att kan kan pierca sin nagel. Super snyggt på fest!
 
Två lack
Med bara två lack kan man göra mönster på många olika sätt. På sidan, rakt över eller en kant. Se bara till att välja två lack som kan överlappa varann så det ena inte syns igenom det andra.
 
Prickar
Finns det något enklare än att göra prickiga naglar? Vem som helst kan göra det med de saker man har hemma. Tex en hårnål, knappnål eller tandpetare. Också prickar kan man leka fritt med och få till många mönster!
 
 
Paljetter
Med vanliga pysselpaljetter kan man lägga många mönster och det blir en fin dekoration. Dock så kan det ta ett tag då man får sätta fast dem en och en!
 
 
Simpla stäck
Helt vanliga sträck kan bli något mycket fint och festligt på naglarna om man gör på rätt sätt. 
 
 
 
 
 
Till top