Få lacket att hålla längre

Nagellacker, Tips / Permalink / 1
Ett problem för många är att lacken lossnar bara efter en dag och det känns jätte tråkigt att naglarna blir fula så snabbt. Anledningen kan vara många. Visst kan märket av lacket man använder vara dåligt men det går inte alltid att skylla på det.
Här kommer mina tips på hur du får lacket att sitta bättre:
  • Rengöring är a och o. På nageln finns det fett och annat smuts som samlas under dagen. Så det gäller att rengöra nageln ordentligt innan lackning. Och då räcker det inte bara med nailremover. Den kan nämligen innehålla oljor eller mjukgörande ingridienser som får lacket att inte fästa ordentligt. Ta istället en bommullstuss med ren sprit på och dra över nageln precis innan lackning av baslack.
  • Måla inte för tjocka lager! 1-2 lager räcker beroende på hur täckande lacket är. Vissa lacker kan behöva 3 lager. Lagren ska i vilket fall målas tunnt!! 
  • Torka lacket ordentligt innan lagren. Väntar du inte tillräckligt länge så hinner det inte torka och det blir mjukt under. 
  • Investera i ett bra toplack som du gillar och får lacket att sitta bättre. Det kan få kosta lite mer!
  • Har du en lackfärg som det behövs flera lager av innan det blir täckande, grunda då med ett vitt lack under i ett tunnt lager så kommer lacket att täcka bättre.
  • Köp produkter som torkar lacket snabbare om du inte orkar/har tid att vänta. Tex spray, nageltork eller toplack.
 
#1 - - Anonym:

Bra tips!
Det är kul att se att du lägger ner så mycket tid på bloggen många plus poäng till dig! Kram:)

Svar: Tusen tack! Skriver så mycket jag bara orkar! Det är så roligt! Hoppas att inspirationen håller i sig bara ;)
Om onlynails

Till top